RM Roadmap: Η δεύτερη θεματική συζήτηση έχει ξεκινήσει!

Το έργο RM Roadmap, προσκαλεί τους διαχειριστές έρευνας (Research managers) να συμμετάσχουν στη δεύτερη θεματική συζήτηση που έχει ανοίξει, με τίτλο “Who are Research Managers/ Skills and Competences”, η οποία θα παραμείνει ενεργή έως τις 18 Απριλίου 2024. Η συμβολή σας στο ελληνικό group της πλατφόρμας είναι πολύτιμη.

Όσοι είστε ήδη εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα, μπορείτε να κάνετε login στο site της EARMA, να επιλέξετε RM Roadmap Groups επάνω δεξιά και στη συνέχεια το group της Ελλάδας για να συμμετέχετε στη συζήτηση. Όσοι εγγραφείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα (ως Guest για δωρεάν πρόσβαση), μπορείτε να το κάνετε εδώ και μετά να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα.

Για διευκρινίσεις και ερωτήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στις Ambassadors του έργου RM Roadmap στην Ελλάδα, Δρ. Μαρία Μακριδάκη από το ΙΤΕ/ΙΠ (makridaki@ics.forth.gr) και Χριστίνα Κάρλου από το ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (karlou@praxinetwork.gr).

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του έργου RM Roadmap, δίνει την ευκαιρία σε όλα τα μέλη της ευρύτερης ερευνητικής κοινότητας στην Ευρώπη να εκφράσουν την άποψή τους και να συν-διαμορφώσουν το μέλλον του/της Research Manager & Administrator (RMA), επαγγελματικά και ακαδημαϊκά.

Ποιος/α θεωρείται ότι είναι RMA;

Η «βεντάλια» των υπηρεσιών που παρέχουν οι RMAs είναι μεγάλη και μπορεί να περιλαμβάνει εκείνον/η που συλλαμβάνει μια ερευνητική ιδέα, που εντοπίζει τη σωστή χρηματοδότηση, που συμμετέχει στη συγγραφή της πρότασης, που διαπραγματεύεται με τις αναθέτουσες αρχές, που έχει την επίβλεψη ενός έργου, που υποστηρίζει διοικητικά την υλοποίηση ενός έργου (HR, προμήθειες, διαχείριση Π/Υ, reporting), που συμβάλλει στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, που υποστηρίζει την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου. Ένας από τους στόχους του RM Roadmap είναι η καταγραφή και ο προσδιορισμός της επαγγελματικής ιδιότητας ενός RMA.

Το RM Roadmap έχει θέσει σε λειτουργία την Knowledge Community Platform. Όπως όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ, έτσι και η Ελλάδα έχει τη δική της ξεχωριστή ιστοσελίδα.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή τα ακόλουθα διαστήματα με την παρακάτω θεματολογία:

Στο διάστημα που θα παραμένει η πλατφόρμα ανοιχτή, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση, καταθέτοντας γραπτά την άποψή τους. Στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα έγκρισης του consensus report που θα ετοιμάζουν οι Ambassadors.

Για τη δικτύωση των μελών της κοινότητας των RMAs και τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, συστήνεται η εγγραφή των RMAs στην πλατφόρμα δικτύωσης Crowdhelix και συγκεκριμένα στην έλικα Research Management. Η εγγραφή και η αλληλεπίδραση των μελών στη συγκεκριμένη έλικα είναι χωρίς κόστος.

Αποποίηση ευθυνών

Το ΜΕΤΕΧδεν προωθεί επιχειρηματικές δραστηριότητες τρίτων, δεν λαμβάνει οικονομικά ή άλλα ανταλλάγματα για τη διοργάνωση, στο πλαίσιο συνεδρίων ή ημερίδων που διοργανώνει, επί μέρους σεμιναρίων ή άλλων επιμορφωτικών δράσεων που διοργανώνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και πως σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή ή όχι των τελευταίων πρέπει να συνάδει με τον καταστατικό σκοπό του ΜΕΤΕΧ που είναι η γεφύρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας και των προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας που παράγει, με τον επιχειρηματικό κόσμο, προς όφελος της κοινωνίας.